7 Ocak 2016 Perşembe

Gül Tatlisi Tarifi

gül tatlısı tarifi

100 gr tereyağı (oda ısısında ),
1 Su bardağı sıvı yağ,
1 Su bardağı yoğurt,
1 Su bardağı irmik,
1 Yumurta,
Kabartma tozu,
Vanilya,
Aldığı kadar un,
İçine koymak için bütün fındık içi,
Not: İstenirse pembe renk yapmak için
kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz.

Şerbeti İçin:
4 Su bardağı şeker,
4 Su bardağı su,
Yarım limon suyu.
Gül Tatlısı Yapılışı
İrmiği, yumurtayı, kabartma tozunu, yoğurdu, sıvı yağı, tereyağını, vanilyayı bir kapta karıştırıp iyice çırpıyoruz ve üzerine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz.
Hamurumuzdan bir parça alıp yuvarlak beze yapıyoruz.
Merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz.
Çay bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz.
Karşılıklı dört yerinden bıçak yardımıyla küçük çentikler açıyoruz.
Ortasına fındığımızı koyup dörde böldüğümüz her kenarı fındığımızın etrafında sararak gül şekli veriyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıralayıp 180 derece fırında nar gibi kızarana dek pişiriyoruz.
Önceden hazırladığımız şerbeti ılıkken fırından çıkan tatlılarımızın üzerine döküyoruz
Renkli yapmak isterseniz kırmızı veya sarı gıda boyasından hamurunuzun bir bölümüne koyabilirsiniz.
İsterseniz kakaolu da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder